Thermografie

thermografie

Lucht en warmte lekkages van gebouwen inspectie en advies

Infrarood thermografie is een snelle en contactloze techniek om temperaturen van materialen en objecten zichtbaar te maken. Afwijkingen op temperatuur kan duiden op ontbrekende isolatie

( bouwkundig ), overgangsweerstanden ( elektrisch ), slijtage ( productie en industrie ), leidingloop en leidinglekkages (installatietechnisch).

 

Bouwkundige thermografie.

Door warmtebeelden van gebouwen worden slechte isolatie, koudebruggen, verborgen constructies, lekkages, tocht op een eenvoudige en goed zichtbare manier weergegeven.

Slecht aangebrachte of verouderde luchtkanalen of leidingisolatie en vloerverwarming buizen en slangen in betonconstructies worden zichtbaar, zagen en boren kan omdat zichtbaar wordt waar de leidingen lopen. Ook wordt zichtbaar of leidingen in een juist patroon of te diep zijn aangebracht. Met thermografie ontdek je slecht ingeregelde installaties, lekkages of verstopte leidingen welke zorgen voor een niet rendabele en onbehaaglijk functionerende installatie.

Het vergt de nodige deskundigheid om een thermo grafische camera te bedienen, de omgevingsfactoren in te schatten en de opname juist te beoordelen.

ALTEIDFrenken is een gecertificeerd Level 1 bedrijf.

Thermografie kan een aanvulling zijn mbt onderzoek zoals beschreven onder EPBD-B en onjuist functionerende klimaatinstallaties.

thermografie

Demonstratie van detectie met Blowerdoor systeem


 

 

Terug naar diensten