Energielabel check

Hoe weet ik welk energielabel een gebouw heeft?

Check op http://www.ep-online.nl het energielabel van een gebouw. Staat hier geen energielabel van het gebouw dan bestaat het energielabel nog niet in de database van RVO en moet er dus bij verhuur of verkoop nog een energielabel voor het gebouw gemaakt worden.

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een utiliteitsgebouw is een energielabel verplicht. Per 1 juli 2015 kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een behoorlijke boete opleggen bij het niet naleven van de energielabelplicht. De verkoper riskeert een boete die kan oplopen tot €20.250,-. Utiliteitsgebouwen zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen, winkels en ziekenhuizen.
Het label laat de energieprestatie van het gebouw zien.

De eigenaar dient een erkend deskundige, die gecertificeerd is om het energielabel voor gebouwen af te geven, in te schakelen zoals ALTEIDFrenken. Het gebouw wordt gecontroleerd op een aantal kenmerken. De deskundige laat het energielabel registreren. Bij nieuwe verhuur moet de eigenaar van het gebouw een afschrift van het energielabel aan de nieuwe huurder geven. Bij verkoop ontvangt de koper het energielabel van de vorige eigenaar.

Om meer te weten te komen over energieadvies klikt u hier

 

ALTEID Frenken = Johan Frenken, specialist met meer dan 35 jaar ervaring in de installatietechniek. Door deze uitgebreide ervaring, bruikbare kennis en certificering ben ik dé partner bij uitstek die u verder helpt met al uw vragen rondom installatietechniek.